Sorgligt 7år och väga 220kg


Utgången som inte blev en utgång.

Tog ett bra tag för mig att bli klar för att gå till förfesten som jag var bjuden på. Pluggade till åtta och tog det sen lite lugnt innan jag gjorde mig iordning.

Kvällen skulle gå i nykterhetenstecken då jag fortfarande är apförkyld och satsar på att någon gång bli frisk.

Men jag kom iallafall iväg till förfesten tillslut och det var la sisådär att vara där. Några av mina favoritspexar vänner var där dock så det var kul att vara med dom lite. Men sen gick dom och jag visste inte riktigt va jag skulle göra.
Ja tänkte då gå till KUK (kåren) och jag gick dit utanför men visste inte om jag kände några där inne så ja ringde en vän. Han var kvar på sin förfest och jag fick komma dit om jag ville. Började gå runt lite där på campus och visste inte vad ja skulle göra men då träffade jag på en annan kompis som var påväg hem efter en grillning. Jag bestämde mig för att prata med henne och följa henne till dörren. Efter att det var gjort var jag frusen och började dra mig hemmåt. Var ändå inte så party sugen. Mer partysug när man är frisk. Hemma igen började näsan att rinna och sen ringde min kompis som bjöd in mig till den förfesten han var på och undra hur det gick för mig.
Jag medelade att jag inte alls var pepp på det nu och nu är det då sängen som gäller så natti.

Ja just det...

Idag har jag försökt att plugga. Vill försöka att ha klart allt tills nu på måndag så det bara är att slappa resten av tiden som man är här och inte ska känna sig sönderstressad men hur mycket har jag egentligen gjort idag?

Jag skrev en rapport...
Sen tog det stopp. Kan bero på att en kompis ringde och sa att hon skulle komma över om en timma och då brydde jag mig inte om att fortsätta på den andra som jag hade börjat. Sen drog det ju ut på tiden när hon var här också. Men det var trevligt så vad gör det egentligen?

Men imorgon ska jag sätta mig igen. Och på söndag. Ska verkligen försöka få klart så mycket som möjligt.
Ska filma ett inslag nästa vecka ser nu att jag har lektion den dagen så vi får ta det på eftermiddagen ska kolla upp det men mitt intervju offer.

Hände föresten en rolig sak idag.
En väldigt trevlig tjej från Linköpings spex hittade mig blogg idag. Ellen och ja snackade lite nere i Örebro och hon är sketa trevlig. Ser framemot att följa hennes liv tack vare hennes blogg.

Kul att ha störe kontaktnät.

NU är jag i valet eller kvalet ska ja lägga mig eller ska jag göra nått annat?
Tror det lutar åt sömn lika bra så man vaknar tidigt till morgondagen och börjar plugga.

Var egentligen inte alls detta jag ville skriva om nu hade tänkt att skriva om hur jäkla sugen jag är på ett förhållande. Sommaren som spelar spratt. Men jag tror jag skiter i det och kanske fördjupar mig i det en annan gång.

Sång från SPEXET

Ja då har jag fixat upp en stämsång från spexet. Men usch va gnälligt jag låter men så är det när man måste sjunga på ett speciellt sätt.

My number one


Här över är det första framträdandet, men jag lägger också in framträdandet hon gjorde efter det att hon vunnit.
Ryser när jag ser och lyssnar på det.
När hon vann är enligt min mening den senaste gången en bra låt vann.

Jag har aldrig... del 1

Jag har aldrig legat i en säng och hånglat med någon.
Det är något som jag vill göra.

Smärta

Smärtan kommer
den stannar ett tag ibland
hjärtat spänner sig
jag vill att tårar ska komma
men det gör dom inte.

Smärtan försvinner ett tag
den stannar inte för evigt
härtat löser upp den knut som tidigare var
glädjen kommer tillbaka
jag är glad.

Glädjen är inte evig
men det är inte heller smärtan

Man lär sig detta
eller många gör det iallafall
alla gör inte detta och ser inga utvägar
självmord och droger kan vara de utvägar som människor vill ha från smärtan

smärtan kanske då försvinner hos dig men den kommer då till dina nära och kära

Smärtan är inte evig
inte heller glädjen eller livet

Men man ska se till att ta vara på det liv man har
man får inte ett till.

Jag vet att livet är ombytligt

och jag vet att vi kan alla klara detta

Livet är till för att levas och för att uppleva saker

Lår oss göra detta tillsammans

Lev ditt liv till fullo för ingen annan kommer göra det.

Sommaren

Har märkt att människor tycker att sommaren är den tid då man festar som mest.
För mig har det alltid varit tvärtom.
Jag festar som minst på sommaren.
Mitt liv tar en paus och jag njuter av att slippa tänka på mitt liv

Jag kanske är konstig på det sättet? Men jag prioriterar min familj på sommaren.
Får se egentligen hur det blir i sommar men troligen kommer det vara lugnt.

SM

Ja då har jag varit med i ett SM.
Det är inte alla som kan säga det.
Tråkigt nog kan jag inte säga att jag har vunnit SM men roligt hade jag och andra och tredje plats i många kategorier är inte helt fel.
Eller det beror ju på om det som Juryn sa till oss efter var sant.
Men iallafall nu var det ju då så att vi åkte ner mot Örebro på onsdag kväll 22,00 och vi var sedan framme i Örebro vid ca 12,30.
Sov lite av och ann på bussen det var iallafall inte världens roligaste bussresa om man säger så.
Blev lite filmer men det blev ändå mest sömn. Roligt att se att en hel busslast med människor kan sova typ igenom en hel jäkla resa...
På vägen ner till Örebro stannade vi till i Gävle för att köpa oss frukost.

Men ja ja, resan var inte intressant.

Väl framme i Göteborg bestämde sig jag Linus, Johan och Robert oss för att gå till ett äventyrsbad som en Örebroare hade rekomenderat och vi valde det istället för att spela paintball som skulle ha kostat 500kr. Det kändes lite att ta i med det priset. Ekonomin är inte så bra nu, har köpt resa hem till ön och även resan upp till Lule igen.
På äventyrsbadet hittade vi oss en favorit, typ en forsränna där man blev lite slängd som en docka det var skit kul.
MEN...
Haha jag landade med knät på botten en gång och rev upp det. Så gick sen upp ur polen med ett blödande knä men det hindrar då inte mig från att fortsätta. Det kanske det borde egentligen men men.. Jag har då ingen sjukdom, oskuld och allt men jag kanske kunde blivit smittad? Vad vet jag?
Men vi fortsatte ju att åka den där och man skadade sig bara mer och mer men den var jäkligt rolig.

Senare på Torsdag kvällen hade alla spex en samlig på Hjalmar Bergmans teatern för att få information och senare för att få fixa iordning scenen och kolla ljus, ljud och hur rekvisitan skulle stå.

Det gick helt okej men sega som vi var så hann vi tyvär inte igenom hela spexet den kvällen, var lite strul så vi skulle sen visa upp den nerkortade versionen av spexet på lördagen utan att ha kört igenom det på riktigt...

På fredagen samlades alla spex i kungsparken i Örebro för att sedan gå igenom hela stan på ett stort led för att göra reklam för SM. Vi sjöng var glada och hade skit roligt. Sen var det dax att för de spex som skulle visa upp sina spex på lördag att göra en liten teaser så emellan varje spexföreställning på teatern hade ett annat spex en liten teaser scen. Så fredagen var fylld med att se massa spex, vissa bättre än andra och ett var sämst av alla.
Senare på kvällen var det då dax att bege sig till kåren i Örebro och det gjorde vi med språng. Jag drack ingen alkohol då eftersom det var föreställning dagen efter. Jag var den duktiga pojken. Stod en grabb och pecka på mig ett tag och sa -Kristian?
Jag tittade på honom frågande, vad var detta för spexare tänkte jag.
Men det visade sig ju att det inte var någon spexare utan att det var en kille från ön som är två år äldre än mig, världen är allt bra liten och man stöter på kända folk överallt.
Senare på kåren mötte jag på mitt hångel som jag skrev om för några veckor sedan men vi snackade inget djupare jag frågade efter vägen en gång.
Blev en ganska tidig kväll, åkte väll hem vid 01,30 var ju ändå en lång dag som väntade dagen efter också.

När jag vaknade på lördag morgon såg jag att han jag delade rum med inte hade kommit hem inatt så direkl blev man ju nyfiken på vad det var som hade hänt.
Han berätta sen men det behövs ju inte tas upp i min blogg då detta ska på nått sätt handla om mitt liv.

Men vi åt frukost på hotellet och hade ett snabbt möte med regissören för att sedan åka till teatern. Väl på teatern sprang vi in till sminket där jag la mitt grundsmink och satte på mig min body.  Men jag satte även kläder över body då jag inte ville avslöja allt om min karaktär.
Sen när jag var klar med det var det bara att kolla tid för att sedan springa iväg för att kolla på dagens första spex. Det var allt helt okej och det vann ju sen oxå bästa Spex så grattis Linköping.
Men iallafall stötte ju på andra spexare där och de trodde verkligen att jag var färgad och det var ju kul att folk trodde det.

Efter Linköping var det att springa iväg till maten för att sedan gå till sminket och göra klart allt vad smink hette.

Därför missade vi Stockholms spex och det kändes tråkigt då de fick de priset som vi trodde vi skulle fått, bästa koreografi men där kom vi tvåa, var visst 20p mot 21p så nära var vi dock.

Sen var vi laddade till tusen, efter sthlm var det vi.
Det var verkligen skitkul att stå där på scen, gjorde lite små missar och jag tappade nästan peruken på scen. Tappade mitt djungelhalsband men det satte vi på när jag väll sprang av scenen och jag drog fast peruken igen så den inte ramlade av.
Det var skitkul som sagt och efteråt var man lite hyper. Var bara att skynda sig i sminket och sedan skulle jag se Örebros spex som jag dock inte tyckte om då de började med att små dissa andra spex. Det tyckte jag inte om.

Efter det var det till hotellet och göra sig fin. Gjorde någon skitful frisyr men jag kan verkligen inte fixa mig.
På festen var det ju mat och prisutdelning och det var allt trevligt satt med lite stockholmare och bakom mig hade jag Indie-Jonas från Uppsala spexet "Jakten på det försvunna spexet" egentligen hette han Christoffer då men har var verkligen en skit cool kille. Synd att man började snacka med folk så sent, tror lite att alla kände så, det blev lite att man inte hann lära känna varandra så många av de andra spexen fick man ju ingen direkt kontakt med.
Men ja iallafall efter maten gick vi vidare till ett annat ställe där vi skulle dansa. Vi dar där ett bra tag i slutet dansade jag lite med mitt hångel men vi gjorde inget, vi pratade inte med varandra eller nått vi dansade bara.
När jag skulle ta en taxi till hotellet gick jag dock fram till mitt hångel och gav en enkelt puss och sa hejdå.

Hade egentligen varit trevligt att prata och kanske få höra ett förlåt men men...
Varför skulle jag få ett förlåt? Vi hade inget, det var inte vi, fanns inga som helst förpliktelser.
Bara jag som är lite överdriven som vanligt.
Skönt att ändå ha fått ett slags "värdigt" "slut" på det. 
Att vi sa Hejdå kändes skönt. Nu gäller det bara att gå vidare i livet och ha kul.
Förhoppningsvis var detta också sista gånget som dett hångel var med i min blogg men man vet ju aldrig om man ses igen, världen är allt bra liten det har jag märkt och redan sagt känns det som.

På söndagen sen var det bara att gå upp på morgonen och packa in sig i bussen. Klockan 10,00 gick vår buss mot Luleå. Resan var förvånansvärt lite sömn på. Somnade två eller tre gånger under två filmer. Så jag sov kanske två eller tre timmar på bussen och sen var vi framme i Luleå vid 00,00 och då skulle man packa av bussen också.. Hjälp hjälp.. Skulle ju gå upp 06,00 idag så jag kände bara hur trött jag skulle vara men man måste ju hjälpa till.

Väl hemma och när jag började göra mig iording knackar det på dörren och då är det min vän Axel som har står utanför dörren med två blodiga händer. Han hade skurit sig när han skulle laga mat så jag hjälpte honom lite med att fixa tryck på såret för att sedan tvätta och ge plåster men det drog ju ut mer på min dag så sömnen till måndagen blev inte stor.
Men man ska hjälpas åt och det är ju ändå kul när folk känner att de kan komma när de behöver hjälp.

Så detta har då varit min SM helg och den var underbart rolig. Tänk att det finns så många sköna människor runt om i Sverige? Super trevligt, nu är det dock bara nolleförställningarna kvar av spexet och det känns lite tomt men tänk så jäkla kul det ska bli när vi spelar upp det igen för de nya nollorna.

Borta

Nu åker jag ju bort till Örebro i några dagar och ska tävla i SpexSM under tiden postar jag här en lista som jag fått från en kompis blogg så hoppas jag ha många komentarer när jag kommer tillbaks på söndag. Så ni kopierar dessa frågor och så svarar ni på dom i komentarerna.


1. Vem är du?

2. Är vi kompisar?

3. Hur och när och varför "träffades" vi?

4. Tycker du om mej?

5. Skulle du kunna pussa/krama mig?

6. Ge mig ett smeknamn och berätta varför du valde 
     just det.

7. Beskriv mig med ett enda ord!

8. Vad var ditt första intryck av mig?

9.  Är du fortfarande av samma åsikt?

10. Vad påminner dig om mig?

11. Om du skulle kunna ge mig vad som helst, vad skulle det då vara?

12. Hur bra känner du mig?

13. När sågs vi senast? Eller skulle du vilja träffa mig och hur skulle det vara tror du?

14. Tänker du sätta den här listan i din egen blogg för att få veta vad jag tycker om dig?


Håll tummen för mig.

Djupa jag...

Hahaha
fy fasiken va djup jag skulle vara inatt när jag kom hem då..
Men det stämde ju då. Jag mådde dåligt och var påtok för full.

Jag var så full så jag beställde en öl på KUK men jag borde egentligen beställt en vatten. Ölen tappade jag sen på dansgolvet. Det var ju mindre roligt.

Oj oj oj var full jag var men jaja...
Kom iallafall hem tillslut...

Och så farligt är det inte idag...

NU mår jag helt okej...

Jag mår dåligt

Ja det gör jag ibland...

Jag mår verkligen dåligt när jag varit ute på krogen och jag aldrig blir vald.
Hatar att se andra som går före mig. Ikväll såg jag några bland annat Ö och ja måste lämna Ö det har jag bestämt mig för det kommer aldrig att kunna bli vi även om jag vill.

Jag vill just nu gråta jag mår skitdåligt och det är inte direkt någon som vill hjälpa mig....

Jag vill bara ha hjälp och jag vill bara bli hel jag vill att någon vill ha mig men för det krävs det att någon verkligen vill ha mig...

Varför frågar jag mig ibland och det enda svartet jag kan komma på är DÄRFÖR....

Borde massa saker...

Jag sitter nu här och känner att jag borde skriva ett blogg inlägg om saker men jag har ingen ork att göra det, samma sak gäller pluggandet som jag började med idag och satt en ynka timma med jag borde ha gjort det längre men jag orkade inte.

Det är mitt liv just nu. Men jag ska fasiken klara alla kurser så ja slipper ha massa kvar att göra.

Föresten så blev jag ordförande för Snapsakademin, alltså manskören jag är med i...

Nere

Ja jag sitter här nu, lite nere.

Vet inte varför jag är nere egentligen. Är det för att jag inte har någon från spexet som frågat om vi ska dela rum i Örebro? Eller är det något annat?
Fanns planer för hur vi skulle sova men då de sprack så har ingen av de ja skulle sovit med valt mig efteråt...

Vet inte om det är därför jag är nere, att jag inte blev vald.

Hatar den känslan och sorgligt nog är det och kommer alltid vara en del av livet, ibland mer tydlig och mer sårande än andra gånger.
I jobbet blir vi valda, ska vi få jobbet eller inte.
På krogen blir man vald, ska jag ta honom/henne?
I vänskapskretser blir man också vald, man har alltid en i en krets som man tycker om mer än de andra.

Jag vill bara lägga mig ner i sängen och kanske gråta en liten skvätt.

Kan det ha med saken att jag spelat upp spexet idag igen och är uttömd? Är det därför jag har lättare till gråten nu?

Jag säger bara att jag vill ha någon som väljer mig någon gång.
(och då menar jag inte jobb)

Resan avklarad

Ja då har man varit i Finland.

Woho...

Det blev som planerat att vi var vakna hela natten. Blev ingen film för folk var så otroligt sega på att komma, blir visst så när man ska packa mitt i natten. Så det blev massa slö tittande på tv istället.

Ja vi var vakna hela natten, vi packade bussen och klockan fem var vi iväg.

Jag tog i öronproppar, drog ner mössan för ögonen lutade min kudde mot min granne och skulle sova.
Chi fick jag typ... Somnade gjorde jag men först en timma sen vakna jag. Sen var det en timma till och då var det avstigning i Finland för att handla frukost. Jag hade packat frukost men ville till Alko så jag hoppade av bussen. Någon sa att Alko var stängt så jag gick in i mataffären och kollad runt lite såg en viss dryck som hette "Lordi Cola" haha..

image10


Fanns folk som köpte den.. Själv köpte jag mig en grön dricka som hette "Smurffi". haha
Var bara så illa tvungen. När man var påväg till bussen igen för tiden var ute så ser man att Alko var öppet men då hann jag ju inte in där så det var bara att gå snällt på bussen igen.

Efter det stoppet så blev det ingen mer sömn för mig.
Jag kunde verkligen inte somna hur mycket jag än försökte. Men det blev mycket roliga samtal med skratt och mycket mer.

Efter ett tag var det ett snabbt stopp på en annan ort i Finland vars namn jag inte kommer ihåg men det var vid ett shoppingcenter, vi hade en kvart på oss jag sprang i för att hitta mig ett Alko och ja det gjorde jag. Slutade sen med att jag handlade för 100Euro.. Oops...
haha. Men nu har jag så jag klarar mig ett bra tag.
Vi fortsatte neråt och kom fram till Wasa. Vi som står på scen fick springa iväg direkt och äta mat så att sminket kunde få oss så fort som möjligt sen. Vi sprang iväg genom Wasa stad och gick till någon allt du kan äta restaurang. kostade 7euro men vi behövde ju mat.
Vi slapp iallafall lasta av bussen, känns egentligen dumt att låta bli sånt men vi har fullt upp ändå utan att behöva lasta av en buss.

Men föreställningen gick iallafall bra och det var verkligen uppskattat, fick mycket skratt ifrån publiken och det kändes verkligen kul att få träffa dom igen.
Efter föreställningen fick man höra att man var bra och så festade vi ihop igen. Såhär såg jag visst ut när jag gjorde Wasa osäkert...
Jag i Wasa

Oerhört farlig eller hur...
Senare under natten blev jag både smygfottad och smygfilmad när jag låg och sov. Snarka gjorde jag visst också men sån tur var så var jag inte värst...
Ska försöka få tag på sovbilderna jag ser verkligen skit ful ut när jag sover. hahaha...

Sen bar det iväg till Sverigen igen på morgonen och oj va mycket jag sov på bussen på hemresan det var verkligen skit skönt. Vi gjorde två snabba stopp. Ett för att handla frukost och ett för att äta lunch.
Sen var vi hemma i Luleå igen vid 18,00 och då packades bussen ur och jag lämnade tillbaks sovunderlägget som jag "lånat" från skolan.
Men allt som allt var det en riktigt trevlig helg.

Wasa ser föresten lite ut som Ryssland. Eller mer som den fördomsbilden man har av Ryssland men det var ändå trevligt.

Imorgon ett nytt land.

Ja imorgon ska jag utöka listan av länder jag varit i.
Tills dagens datum har jag varit i Danmnar, Norge, Storbritannien och imorgon kan jag lägga till Finland på listan över länder jag varit i.

Imorgon är det alltså Finlands resa som gäller. Vi åker dit med spexet och åker till Wasa som ligger på den Finländska västkusten i ungefär samma höjd som Umeå.

Ska bli riktigt roligt att åka dit och se hur det är. Troligen är det ju som i Sverige men ändå. Ska bli trevligt att besöka Alko.

Känns lite roligare då man redan har träffat Wasa spexarna förr så det ska bli roligt att träffa dom igen även om jag inte kommer ihåg alla namn. Det känns lite dåligt av mig men vi har ju bara träffats en gång förr och då var vi alla berusade.

Bussen till Finland går 04,30 på lördag morgon och vi är några som satsar på att vara vakna hela natten och titta på film för att sedan sova på bussen imorgon. Får se hur det går jag är ju redan lite trött men får la kanske ta en liten power nap?

Lite humor kanske?