Kom över ditt ex enligt Expressen

Terapeutens åtta bästa tips mot hjärtesorg:

1. Erkänn din förlust och ge dig tid att sörja. Det kan ta mellan tre veckor och sex månader innan man är någorlunda över en förlorad kärlek.

2. Så länge man hoppas kan man inte komma över det. Man kan välja att hålla kvar vid hoppet eller så kan man ta farväl till det. Om du väljer att hålla kvar vid hoppet - låt bli att förebrå dig själv. Men man kommer inte vidare så länge man hoppas.

3. Lev ut dina känslor i stället för att fly från dem. Det kan vara att sticka ut ögonen på ett foto på ditt ex eller kyssa bilden, sova i exets t-shirt eller skrika högt.

4. Fråga dig själv: ”Vad var det egentligen som var så fantastiskt?”. Man får tänka på exets positiva sidor. När man sett de positiva kan man tänka på de negativa.

5. Ha någon vid din sida som tar din sorg på allvar. Någon som inte säger ”Han var bara en idiot” eller ”Skönt att du slipper honom”. Det viktigaste en sådan person kan göra är att vara med dig  - och trösta dig.

6. Låt bli att ta söka upp ditt ex. Låt bli att försöka vara vänner. Man kan inte vara vänner om den ena är kär, men den andra inte är det.

7. Om du måste veta om kärleken mellan er bara var något du inbillade dig kan du skriva till exet. Skriv att du behöver svar på några frågor. Fråga inte om fler än tre saker. Frågan kan vara sådan som ”Var jag din stora kärlek?”. Svaren kan ta hårt, men det är bättre med verklighet än fantasi. Och ett svar gör att man känner sig respekterad.

8. Gör klart för andra att du inte snabbt kan bli förälskad igen. Men det är bra att komma ut och träffa andra. Om du dejtar, berätta klart och tydligt om hur det ligger till med din hjärtesorg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback